Yanında da birer fincan sütle tamamladık keyfimizi. Güneşli bir Mersin gününde bu güneşten de faydalanmayı ihmal etmemek gerek tabii.
Malzemeler;
- 2 adet yumurta
- 2/3 su bardağı süt
- 2/3 su bardağı şeker
- 1 su bardağı robottan geçirilmiş ceviz
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 çay bardağısıvı yağ
- 1 su bardağı un (daldırıp aldığım için biraz yaklaşık 140gr)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı;
- Fırını 170 dereceye ayarlayın
- Şeker, vanilya ve yumurtaları iyice köpürene kadar çırpın
- Yağı ve sütü ilave ederek biraz daha çırpın
- Ceviz, tarçın ve hindistan cevizinide ekleyip, tel çırpıcı ile karıştırın
- En son unu ve kabartma tozunu da karıştırarak tel çırpıcı ile tamamen karışana kadar çırpın
- Yağlanarak un serpilmiş kek kalıbına boşaltın
- Pişme süresi benim fırınımda 35 dakika ancak bir ince uçlu bıçağı batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Afiyet olsun
2 yorum:
ellerine sağlık cnm aynen tepsideki sunum şeklinde olursa benim favorimdir o zaman.
Semra'cım teşekkür ederim, tarifi denemeni tavsiye ederim, lezzet yoğun bir kek çıkıyor ortaya.
Yorum Gönder