E durum böyle olunca pizza yapmak zaten şart oldu. Akşam ailece mutfağa girdik. Hamuru hazırlaması bana, üstünün malzemelerini doğraması eşime, yerleştirmesi ise Alper'e düştü.
Hamuru İçin;
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/4 paket yaş maya
- aldığı kadar un
- Su, süt karışımını önce biraz ısıtarak ılık hale getirin.
- İçinde mayayı elinizle eritin, şeker ve tuzu ilave edip onlar da eridikten sonra yağını ekleyin.
- Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan hamurunuzu hazırlayın.
- Yağlanmış tepsiye hamuru elle yayarak hazır hale getirin.
Üstü İçin;
- 1 adet iri domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet sosis
- 7,8 dilim sucuk
- 1 adet yeşil biber
- 5 adet mantar
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- 5 adet yeşil zeytin
- 5 adet siyah zeytin
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Domates, kaşar peyniri ve sarımsak dışındaki tüm malzemeleri doğrayarak bir kenere ayırın.
- Daha sonra, domatesi, sarımsağı ve tuzu, karabiberi mutfak robotunda iyice parçalayın. Bu karışımı bir fırça yardımı ile hamurun üzerine yayın.
- Kaşar peyniri dışındaki malzemeleri de zevkinize göre hamurun üzerine yerleştirin.
- Pizza malzemeleri pişene kadar fırında kaldıktan sonra çıkarın. Bu süre yaklaşık 15 dakika olacaktır.
- Kaşar peyniri rendesini de üzerine serperek tekrar fırına verin. Peynirleri tamamen eridikten sonra pizzanız hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.
6 yorum:
off pizza alper bir dilim bıraktı mı? :)
Alper ve annesi babası pizzayı bitirdi ama Mersin'e yolunuz düşerse tekrar yapabiliriz.
Sevgilerimle
Eh bu kadar emek konduysa ortaya güzel olmaması mümkün mü?
Tijen hanım bu pizzanın yanına ne yedik biliyor musunuz? Tabiiki sizden tarifini aldığım turşudan,tadı da harika olmuştu. Tekrar teşekkür ederim.
Sevgiler
Ellerinize saglik pitza nefis görünüyor size afiyetler olsun .Aramiza hos geldin. Bugün blogunu ilk defa gördüm nefis tariflerini gördüm ellerine emegine saglik. Her sey gönlünce olsun.
Çok teşekkür ederim Gülcan hanım. Bundan sonra kayda değer tüm tariflerim buraya yavaş yavaş da olsa girecek.
Sevgilerimle
Yorum Gönder