Bizim ev bu cumartesi günü kurabiye kokularında kayboldu. Öyle bir kurabiye oldu ki bu sefer, fındık kavanozum kurabiye kutumu kıskandı. Çünkü kurabiyelerim fındıktan daha fazla fındık kokuyordu.
Fotoğraflarımı da nihayet yayınlıyorum. Pişirdiğim ve tepsiyi fırından çıkardığım anda her bir tanesinin, beni fındığın muhteşem aromasıyla buluşturacağını anladığım kurabiyelerden, eşim, daha tepsideyken on tane yedi.
Her nekadar ben Cenk'in verdiği tarifteki gibi reçel dolgulu yapmasam da (reçel olmayacağı için tarifteki şekeri iki katına çıkardım) tadına doyamayıp iki günde bitirdiğimiz kurabiyenin tarifi şöyle;
Malzemeler;
1 su bardağı un (pakete daldırıp alınan bir su bardağı)
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1. Fındıkları mutfak robotunda iyice ufalanana kadar parçalatıyoruz.
2. Dövülmüş fındıklarla unumuzu karıştırıyoruz.
3. Oda sıcaklığındaki tereyağla şekeri beş dakika boyunca mikserle çırpıyoruz.
4. Fındık&un karışımından azar azar katarak çırpmaya devam ediyoruz.
5. Tam karışım sağlanmış hamuru yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.
6. Fırını 180 dereceye ısıtıp hazırlıyoruz.
7. Çay kaşığı dolusu hamur alarak yuvarladığımız kurabiyeleri tepside aralıklı olarak diziyoruz.
8. Tam 15 dakika pişiriyoruz.
Bu kurabiyeleri yaptığınızda evde yayılan fındık kokusuna kendinizi bırakın, elinize en sevdiğiniz kitabı ve kahvenizi alın ve keyfini çıkarın.
Afiyet olsun
16 Kasım 2009 Pazartesi
Fındıklı Kurabiye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çok başarılı bir tarif.içine biraz da tahin ekleyerek tahinli fındıklı kurabiyeler elde edebilirsiniz.
ne var ki koca tepsinin yarısını tek başına yemeyin, sonra "bu kadarcık mı kurabiye pişirdin" tarzı sorulara maruz kalıyorsunuz tepsinin yarısını boş gören zevat tarafından.
Yorum Gönder