Tabii sadece bunu yapmam gerekmiyordu o sabah. Bayramın ikinci günüydü ve annemler, kardeşim-ailesi ve bizim aile cümbür cemaat GaziAntep'e bayramlaşmaya gidecektik. Annemin bir gün önceden tepsiye hazırladığı böreği pişirmem, kek yapmam ve kandil simitlerini hazırlamam gerekiyordu. En önemlisi de saat 07:00'de evden çıkacak şekilde bunları paketlemem ve ailece hazır olmamız da gerekliydi. Termosa hazırlayacağım çayı da unutmamak gerek tabii.
Malzemeler;
- 125 gr tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı mahlep
- aldığı kadar un
Hazırlanışı;
- Fırını 200 dereceye ayarlayın
- Yumurtanın beyazını bir kaseye ayırın, sarısını hamur yoğurma kabınıza alın
- Susam ve yumurta beyazı hariç tüm malzemelerle ele yapışmayan hatta hafiften ufalanan bir hamur elde edin. Bunu elde etmek için unu azar azar katmak gerekiyor.
- Hazırladığınız kandil simitlerini önce yumurta beyazına sonra susama iyice bulayarak yağlanmış tepsiye dizin.
- 200 derecede pişirin.
Afiyet olsun
2 yorum:
bence gayet şekilli olmuşlar, eline sağlık:)
Ayşe Hanım, teşekkür ederim. Tadı muhteşem oluyor tavsiye ederim.
Yorum Gönder