3 Aralık 2009 Perşembe

Şekilsiz Kandil Simidi


Bu kandil simidi tarifini uygulamak için sabah 04:40'da uyanırsanız, siz de benim gibi yapar ve "boşver şeklini, tadı önemli" dersiniz.





Tabii sadece bunu yapmam gerekmiyordu o sabah. Bayramın ikinci günüydü ve annemler, kardeşim-ailesi ve bizim aile cümbür cemaat GaziAntep'e bayramlaşmaya gidecektik. Annemin bir gün önceden tepsiye hazırladığı böreği pişirmem, kek yapmam ve kandil simitlerini hazırlamam gerekiyordu. En önemlisi de saat 07:00'de evden çıkacak şekilde bunları paketlemem ve ailece hazır olmamız da gerekliydi. Termosa hazırlayacağım çayı da unutmamak gerek tabii.



Malzemeler;

  • 125 gr tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • aldığı kadar un

Hazırlanışı;


  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın


  2. Yumurtanın beyazını bir kaseye ayırın, sarısını hamur yoğurma kabınıza alın


  3. Susam ve yumurta beyazı hariç tüm malzemelerle ele yapışmayan hatta hafiften ufalanan bir hamur elde edin. Bunu elde etmek için unu azar azar katmak gerekiyor.


  4. Hazırladığınız kandil simitlerini önce yumurta beyazına sonra susama iyice bulayarak yağlanmış tepsiye dizin.


  5. 200 derecede pişirin.


Afiyet olsun

2 yorum:

Ayşe Şakarcan dedi ki...

bence gayet şekilli olmuşlar, eline sağlık:)

Cafe Aroma dedi ki...

Ayşe Hanım, teşekkür ederim. Tadı muhteşem oluyor tavsiye ederim.